BLOG

BLOG HA-M-NL  16.11.2017
De interieurbouwer is volop bezig met de interieuronderdelen van ondermeer de badkamer. Het wastafelmeubel is volledig uitgevoerd in HI-MACS. Daarboven komt over de volledige breedte een verwarmde spiegel met rondom verlichting en ook centraal op de spiegel wordt verlichting voorzien. Ook wordt momenteel een eikenhouten vloer gelegd, zowel in de woonkamer, keuken/eetkamer, overloop en de slaapkamers.
BLOG Z-L-NL   09.11.2017
De keuken is bijna gereed. Achter het fornuis komt nog een spatrand gemaakt van helder draadglas die aan de achterzijde zwart gemaakt wordt. Nadat de betonvloer voorzien is van een beschermende coating zullen de plinten van de keuken gemonteerd worden. Ook moet de kraan nog gemonteerd worden op het keukeneiland.
BLOG Z-L-NL   07.11.2017
In Lerop wordt deze week de keuken geplaatst. In eerste instantie is de koof opgehangen waar de afzuigkap in komt. Momenteel is Van Leth interieurbouw bezig met de positionering van het keukeneiland en de wandopstelling. Wanneer alles volgens planning verloopt zullen de werkzaamheden die betrekking hebben op de keuken deze week afgerond worden (foto's van keukenopstelling in werkplaats door Iverna Zaalberg, foto op locatie door Marc van Leth).
BLOG Z-L-NL   19.10.2017
De achtergevel van de stal in Lerop is al geruime tijd geleden eruit gehaald en vervangen door een glazen pui. Het spant van gegalvaniseerd staal is inmiddels twee maal gegrond en zal afgewerkt worden met zwarte lak. Vandaag is ook een overgangsprofiel geplaatst tussen het spant en de dakpannen  (foto's gemaakt door Iverna Zaalberg).
BLOG Z-L-NL   18.10.2017
Van Leth Interieurbouw is volop bezig met het maken van een aantal interieuronderdelen voor het project in Lerop, waaronder de keuken. De keuken bestaat uit een lange wandopstelling met haaks daarop een keukeneiland. Beide worden uitgevoerd in witte HI-MACS. Over circa twee weken zal men starten met de plaatsing.  (foto's van keukenopstelling in werkplaats door Van Leth Interieurbouw, foto met laptop op locatie door Iverna Zaalberg)
BLOG HA-M-NL  13.10.2017
De haard is geplaatst en de afwerking rondom de schouw is nagenoeg gereed. Overige interieuronderdelen, zoals de garderobekasten, keuken en badkamermeubilair zijn reeds aanbesteed. Komende maand zal er een begin gemaakt worden met het leggen van de vloer en het schilderen van de wanden en plafonds.
BLOG HA-M-NL  20.09.2017
Ter hoogte van de woonkamer kan men vanuit de tuin de kelder bereiken via een betonnen prefab trap. In feite is hier sprake van een lager gelegen patio waar drie ruimtes op uitkomen. Deze "patio" draagt bij tot een adequate daglichttoetreding voor de betreffende ruimtes. Verder wordt er gewerkt aan de plafondafwerking van de terrasoverkapping en de carport.
BLOG Z-L-NL   19.09.2017
Een deel van de verdiepingsvloer in Lerop is gelegd. Aan de bovenzijde van de eikenhouten balken worden, waar nodig, uitsparingen gemaakt om stalen buizen in te leggen. Door deze stalen buizen worden elektra, data, cai, etc. gevoerd die uitmonden bij vloerpotten. Deze vloerpotten worden vervolgens ingebouwd in stalen dozen die aan het plafond gemonteerd worden.
BLOG LO-M-NL   03.09.2017
Al enige tijd geleden is deze villa in Maastricht bewoond. We waren echter niet in bezit van adequate foto's om het project in een eerder stadium te laten zien. Inmiddels zijn er nieuwe foto's gemaakt en zullen wij dit project binnenkort op onze site uitgebreider tonen. 
BLOG HA-M-NL  29.08.2017
Bij het woonhuis in Ambyerveld zijn de steigers weggehaald. Momenteel wordt er hard gewerkt aan de vaste interieuronderdelen zoals de keuken en de haard, maar ook aan het verder uitkristalliseren van het verlichtingsplan en de verdere inrichting.
BLOG Z-L-NL   24.08.2017
In Lerop zijn de eikenhouten delen geleverd ten behoeve van de verdiepingsvloer. Er zijn stalen strips gelast op de constructie, als "begrenzing" van de houten vloer, zodat men niet op de zijdes en kopse kanten van de vloerdelen kijkt. 
BLOG Z-L-NL   14.08.2017
Het voormalige woonhuis/voorhuis in Lerop wordt omgebouwd tot drie vakantiewoningen. De indelingen zijn inmiddels gereed. Op de begane grond is de entree en zal de keuken en eetkamer gesitueerd worden. De keuken zal een vrijstaande opstelling in de ruimte worden. Op de eerste verdieping komt een toilet en de woonkamer. Op de zolderverdieping zal de slaapkamer en badkamer ondergebracht worden. 
BLOG HA-M-NL   04.08.2017
De gevels zijn volledig voorzien van stucwerk en op kleur gebracht. Aan de binnenzijde wordt hard gewerkt door de stukadoor en tegelzetter. Het gras is geruime tijd geleden gezaaid en ook de haag is is enkele maanden terug geplaatst.
BLOG HA-M-NL   16.07.2017
Inmiddels is het huis in Ambyerveld volledig bekleed met isolatie. Komende week wordt gestart met het aanbrengen van het stucwerk.
Ook zal de onderzijde van de dakoverstekken verder afgewerkt gaan worden met zwart zink.
BLOG HA-M-NL   01.07.2017
Het woonhuis wordt ingepakt met isolatie (buitengevelisolatie) welke naderhand afgewerkt wordt met pleisterwerk. 
BLOG HA-M-NL   22.06.2017
In Ambyerveld is een start gemaakt met de plaatsing van de kozijnen. Het zijn zilverkleurige aluminium kozijnen, welke deels opgenomen gaan worden in de kleur van het stukwerk, wat later aangebracht gaat worden, en wat lichtgrijs van kleur gaat zijn. Het grootste deel van het dak is inmiddels bekleed met zwart zink.
BLOG Z-L-NL   16.06.2017
De trap is gepositioneerd. Deze week wordt de trap afgelast en kan de nog ontbrekende balustrade geplaatst worden. Vervolgens kunnen de eikenhouten delen die de verdiepingsvloer vormen, gelegd worden. 
BLOG Z-L-NL   15.06.2017
De vides zijn inmiddels geopend en de balustrades zijn deels geplaatst. De verticale relatie tussen de begane grond en verdieping, de openheid en transparantie van het woonhuis worden steeds inzichtelijker. De stalen trap is in delen binnen getakeld. De voorbereidingen zijn in gang gezet om de trap te gaan plaatsen.
BLOG HA-M-NL   14.06.2017
Het dak van het woonhuis in Ambyerveld (Maastricht) wordt bekleedt met zwart zink. Ook de constructie van de carport en de terrasoverkapping is zwart geschilderd. In de gevels zal deze zwarte horizontale lijn (dakrand van carport en terrasoverkapping) middels een zwart stalen profiel zichtbaar blijven.
BLOG Z-L-NL   14.06.2017
Vandaag is het staal-constructiebedrijf gestart met de plaatsing van de balustrades. Deze ochtend was de verdiepingsvloer nog dicht, maar wanneer alles meezit, worden de vides vandaag nog geopend. Het daglicht zal vanuit de dakramen zal dan tot op de begane grond doordringen, maar ook vanuit de begane grond zal de volledige hoogte van de woning ervaren worden. De stalen trap zal eind deze week dan wel begin komende week geplaatst gaan worden.
BLOG BD-M-NL   13.06.2017
Maison Blanche Dael, geert.bouwt en Trans Form architecten zijn bezig om het nieuwe onderkomen te realiseren voor Maison Blanche Dael. De ambachtelijke koffiebranderij en theepakkerij zal gehuisvest worden in het zogenaamde Brikkegebouw, gelegen op het Sphinxterrein in Maastricht. Tevens zal er ruimte zijn voor ondermeer retail, horeca een pop-up restaurant en het Brikkepark waar de mogelijkheid is om evenementen te organiseren. 
BLOG E-R-B   09.06.2017
Prototype van een verrijdbaar rek voor een modezaak. Het prototype is vervaardigd in bruut staal en vervolgens afgewerkt
met een blanke metaal lak. Voor de betreffende zaak zijn de rekken uiteindelijk uitgevoerd met houten legborden.
BLOG HA-M-NL   23.05.2017
De houten onderconstructie van het dak van huis in Ambyerveld (Maastricht) is bijna gereed. De balkenlaag ter hoogte van de carport is aangebracht.
BLOG HA-M-NL   09.05.2017
In Ambyerveld (Maastricht) wordt momenteel gewerkt aan de dakconstructie. Het zal nog wel een aantal weken duren alvorens de daadwerkelijke dakafwerking, zwart zink, aangebracht gaat worden. De foto's van de binnenruimte zijn gemaakt in de toekomstige woonkamer. De grotere foto geeft een blik richting eetkamer en het achterliggende terras. De foto rechtsonder is genomen richting voorzijde van het woonhuis. 
BLOG B-G-NL   05.05.2017
In de oorspronkelijke situatie was de relatie van deze, begin twintigste eeuw, gebouwde villa met de fraaie achterliggende tuin niet optimaal. Om het tuincontact te verbeteren hebben we een uitbreiding gerealiseerd, een zogenaamde tuinkamer, gecombineerd met een overkapping. De uitbouw en de overkapping zijn opgebouwd uit staal en glas. De slanke stalen kozijnen die gebruikt zijn in de uitbreiding, zijn ook toegepast bij de raam- en deuropeningen op de begane grond, in de achtergevel van de villa. Hierdoor is er niet alleen een eenheid ontstaan tussen de bestaande bouw en het nieuw gerealiseerde deel, maar ook een enorme transparantie vanuit de binnenruimtes naar de achterliggende tuin.
BLOG Z-L-NL   28.04.2017
Over circa vijf à zes weken is de trap gereed voor het woonhuis in Lerop. De trap wordt uitgevoerd in bruut staal. De wangen/leuningen in een gladde uitvoering en de treden voorzien van een wafelstructuur. De sokkel wordt afgewerkt met licht gezoete hardsteen. De balustrades worden uitgevoerd in bruut stalen strips.
BLOG HA-M-NL   26.04.2017
De tweede bouwlaag van de ruwbouw van het woonhuis in het plan Ambyerveld in Maastricht is nagenoeg gereed. De dakvorm begint zich langzamerhand af te tekenen. 
BLOG Z-L-NL   06.04.2017
In Lerop is een deel van de wanden en plafonds van het woonhuis geschilderd. Een aantal wanden dienen nog dichtgezet te worden en vervolgens kan ook hier de schilder aan de slag. (Foto 2 Iverna Zaalberg).
BLOG S-M-NL   27.03.2017
In de onderste bouwlaag van een appartementencomplex in Maastricht hebben we de gemeenschappelijke, multifunctionele ruimtes gerestyled. Het gedateerde interieur diende gemoderniseerd te worden en tevens de klasse uitstralen, waar zowel een jonger alsook een ouder publiek zich thuis zouden voelen. De vernieuwde ruimtes zijn ondermeer geschikt voor exposities, feestelijke gelegenheden en formeel- en informeel overleg. 
BLOG E-R-B   23.03.2017
Het komt regelmatig voor dat we voor onze interieuropdrachten meubelen ontwerpen. In sommige gevallen laten we dan prototypen vervaardigen zoals deze van een salontafel. Het onderstel van deze salontafel is uitgevoerd in bruut staal, het tafelblad is gemaakt van zwarte MDF wat aan de bovenzijde gefineerd is met Makassar-fineer.
BLOG Z-L-NL   22.03.2017
Via de Facebookpagina van Trans Form Architecten hebben we al eerder foto's getoond van de verbouwing van een complex in Lerop, bestaande uit een woonhuis met aangrenzende stal en meerder bijgebouwen. Het voormalige woonhuis wordt omgebouwd tot drie vakantiewoningen en de aangrenzende stal zal woonhuis worden. Inmiddels zijn de voorbereidingen in het woonhuis in volle gang om de wanden en plafonds te schilderen. 
BLOG HA-M-NL   21.03.2017
In het plan Ambyerveld in Maastricht zijn we momenteel bezig met een vrijstaand woonhuis. Het woonhuis zal uit twee bouwlagen bestaan en tevens volledig onderkelderd worden. De kelder zal zowel van binnen als via de buitenzijde bereikbaar zijn. Inmiddels staat de ruwbouw van de eerste bouwlaag en staat de staalconstructie van het deels overdekte terras.
BLOG H-M-NL   15.03.2017
In hartje Maastricht hebben we recentelijk de verbouwing van een appartement afgerond.  Binnenkort hopen we het resultaat in z’n volledigheid te tonen. Nu alvast een voorproefje van enkele onderdelen tijdens de verbouwing.
Het keukeneiland is uitgevoerd in gerookte Lariks, RVS en HI-MACS. Het dressoir is aan beide langszijden voorzien van kasten en lades en ook uitgevoerd in gerookte Lariks en RVS. 
Share by: